Bejegyzések

Kulcsszó: Generálható szerződések

szerzi.hu - Szerződés, neked!

Online világ

Frissen indult vállalkozás esetén a vállalkozó mindennapi életévé válik a jogi ügyintézés. Szerződések tömkelege, és jogi akadályok zúdulhatnak nyakunkba, melyekkel nem biztos, hogy célszerű saját kútfőből megbirkózni, ha mindent jogszerűen akarunk intézni.

Tovább olvasom

Kulcsszó: programozás kezdőknek könyv

A legjobb könyvek programozás tanuláshoz

Szabadidő

A tapasztalatok is azt bizonyítják, hogy a programozás kezdőknek könyv nélkül túl nagy kihívást jelent. Sok szakirodalom az egyetemi könyvtárakban is elérhető, de ha valaki komolyan gondolja a tanulást, akkor nem érdemes egy-egy jó szakkönyv vagy feladatgyűjtemény árán spórolni. A tudásra költött pénz mindig megtérül.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Tullio Avoledo, Az ég gyökerei

Tullio Avoledo: Az ég gyökerei

Könyvajánló

A helyszín Olaszország, ahol egy veszélyekkel és izgalmakkal teli, a fontosságát illetően megkérdőjelezhető vatikáni küldetést kísérhetünk végig egy pap szemszögéből, aki vérprofi katonákkal (Svájci Gárda) vág neki egy közel 500 kilométeres túrának. A történet a felszínen vezeti végig az olvasót, mellékküldetésekkel és kitérőkkel, bemutatva, hogyan élték túl a felszínen rekedt emberek a katasztrófát, és milyen áldozatokra kényszerültek a túlélés miatt.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Jezsi Tumanovszkij: S.T.A.L.K.E.R. - Agyar bemutató

Jezsi Tumanovszkij: S.T.A.L.K.E.R. – Agyar

Könyvajánló

Arkagyij Sztrugackij és Borisz Sztrugackij közös könyve, a STALKER Piknik az árokparton sok más írót, játékfejlesztőt, sőt rendezőt is megérintett az évek során. A játék piacra dobása előtt ötletszerzés céljából novellapályázatot hirdettek, amire Jezsi Tumanovszkij is felfigyelt és az alapmű, valamint a S.T.A.L.K.E.R. videojátékról kiszivárogtatott információk alapján megírta az Agyar című regényét.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Simun Vrocsek, A pétervári háború, METRÓ UNIVERZUM 2033

Simun Vrocsek - A pétervári háború

Könyvajánló

Sokak szerint a sorozatban Simun Vrocsek regénye - A pétervári háború - az egyik legnagyobb siker: a népszerű sci-fi-szerző a legapróbb részleteivel együtt, áradó fantáziával festi elénk a pétervári metró bűzlő, nyüzsgő, kegyetlen világát.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Irene M. Pepperberg, Alex meg én

Irene M. Pepperberg: Alex meg én

Könyvajánló

Sohasem könnyű a berögződésekkel szembemenni, a radikális gondolatokat mindig is kétkedve fogadta a tudóstársadalom. Gondoljunk csak arra, hogy Kolumbuszt kinevették amiatt, hogy nyugati irányba hajózva akart keletre eljutni, és száz évvel később tudósok tucatjait küldte máglyára az inkvizíció azért, mert azt állították, hogy nem a Föld a világ középpontja.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Andrej Gyjakov,Túl a láthatáron, METRÓ UNIVERZUM 2033

Andrej Gyjakov: Túl a láthatáron

Könyvajánló

Dárda és Gleb újabb története baljósan kezdődik: megint háborús helyzet alakul ki, a Vegán Birodalom totális expanzióba kezd, az egész pétervári metrót a hatalmába akarja keríteni. Közben felcsillan a remény is: állítólag valahol egy titkos tudományos program keretében meg akarják tisztítani a földet a radioaktív sugárzástól.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Andrej Gyjakov, Vissza a sötétségbe, METRÓ UNIVERZUM 2033

Andrej Gyjakov: Vissza a sötétségbe

Könyvajánló

A Mosnij-szigeten, ahol az emberek már létrehozták a civilizáció egy kis oázisát, atomrobbanás történik. A túlélő tengerészek a pétervári metróból érkezett menekülteket vádolják a diverzióval. Azt követelik, hogy a metrólakók találják meg és adják ki a felelősöket, különben mindannyiukat elpusztítják.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Andrej Gyjakov: A fény felé, METRÓ UNIVERZUM 2033

Andrej Gyjakov: A fény felé

Könyvajánló

Egy hatalmas szárnyas hüllő repül Pétervár felett, keresi a kétlábúakat, akik időnként kibújnak valami lyukból a felszínre, és nagyon szereti a húsukat. Meglátja őket, s már készül lecsapni, amikor egy golyó szétloccsantja a koponyáját. A rettenthetetlen sztalker, Dárda, aki ezúttal is hiba nélkül végezte el a munkát, már tovább is állna, de egyszer csak minden eddiginél veszélyesebb feladattal akarják megbízni.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Kárpitos

Hogyan válasszunk bútorszövetet?

Szabadidő

A kárpitos anyagok tartósságát tesztekkel mérik meg: ilyen például a dörzsteszt, amikor különböző szöveteket dörzsölnek hozzá a tesztelt anyaghoz, ezzel imitálva azt, ahogy az emberek ráülnek, felállnak a kanapéról.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Thomas Sabo charm,

Viseld a csuklódon életed legszebb pillanatait

Túl a varázshegyen

Élvezni az élet apró örömeit – hányan mondjuk ezt, aztán ahogy telnek a napok, már el is felejtettük, mi okozott boldogságot. Mi lenne, ha gyönyörű ékszerek formájában emlékeztetnéd magad, miért vagy hálás az életben?

Tovább olvasom

Kulcsszó: Olcsó szállás Győr

Van, aki olcsóbb szállást keres

Szabadidő

Győrbe diákként, vendégmunkásként és turistaként is sokan érkeznek, hiszen ez a város ipari és oktatási központ is, és rengeteg turisztikai látnivalót kínál. Egy olcsó szállás Győr ipari parkhoz közel eső részén az Etalon Hotel, amely már több mint húsz éve működik.

Tovább olvasom

Kulcsszó: C programozás, C++ programozás

Évtizedek óta népszerű a C++

Szabadidő

A számítástechnika világa rohamtempóban változik, ami tegnap még korszerű volt, mára már elavulttá vált, holnap pedig egyenesen múzeumba kerül. Eközben vannak olyan “őskövületek”, amelyek negyven-ötven éve folyamatosan a számítógép-programozói szakma alapeszközei közé tartoznak, nélkülük megállna minden.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Fejlesztő játékok

Hogyan fejleszthető a gyermekek kézügyessége?

Szabadidő

A kisgyerekek finommotorikus kézmozgásainak fejlesztése az iskolába kerülés előtti években több okból is fontos, de az írástanuláshoz mindenképp szükséges. Annak, hogy hogyan tanul meg egy gyermek írni, és milyen lesz a kézírása, biológiai háttere is van, például a kis kéz csontjainak, inainak fejlettsége, a kezet mozgató idegpályák állapota, az érzékelési képességek szintje.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Dmitry Glukhovsky: A trilógia

Dmitry Glukhovsky: A trilógia

Könyvajánló

A Metró három része a világ számos országában bestseller lett, és népszerű számítógépes játékok is készültek belőle. Most először jelenik meg a trilógia – melyet a szerző 2019-ben kiegészített egy új fejezettel – egy kötetben.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Ajándék

Divatban az élményajándékok

Online világ

Az élményajándékok divatját éljük, és pszichológusok meg is állapították, hogy ezek jobban erősítik a személyek közötti kötődéseket, mint egy tárgyi ajándék. Egy edzőtermi bérlet, egy mozijegyutalvány, egy wellness-hétvége, egy búvártanfolyamra való befizetés tartósabb érzelmeket kelt, mint egy könyv, egy póló, egy desszert vagy egy porcelánváza, legyen az bármilyen értékes is.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Metró 2034

Dmitry Glukhovsky: Metró 2034

Könyvajánló

Több mint húsz évvel az utolsó háború után az egész világ romokban hever, tehát a regény hasonlóan indít, mint a Metró 2033 esetén. Moszkvában a túlélők a metróban, a föld legnagyobb atombombabiztos óvóhelyén húzzák meg magukat. Az emberiség majdnem teljesen elpusztult.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Kézműves termékek eladása

Divat vagy profibb minőség van a kézműves termékek mögött?

Szabadidő

Nagyon sok termékre írják manapság, hogy kézműves termék, legyen szó ruhákról, élelmiszerről vagy bármilyen használati tárgyról. A legfrissebb felmérések szerint az emberek hajlandóak akár 30%-kal többet fizetni egy kézműves termékért, mivel hisznek a minőségében.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Biztosítás ügyintézés

Ki fizeti a kártérítést a vadgázolásokra?

Túl a varázshegyen

A vaddal történő ütközésektől minden sofőr fél, ha egy őz, szarvas vagy vaddisznó kitéved az autóútra, bizony elég nagy kár keletkezhet az autóban, ha nem sikerül elég gyorsan vészfékezni. Szürkületkor, sötétedés után különösen óvatosan kell vezetni azokon az erdős részeken.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Metró 2033, Dmitry Glukhovsky

Dmitry Glukhovsky: Metró 2033

Könyvajánló

Húsz évvel a nukleáris háború után az egész világ romokban hever. Az emberiség majdnem teljesen elpusztult, mindössze néhány ezer ember küzd az életben maradásért. Moszkva szellemvárossá változott, megmérgezte a radioaktív sugárzás, és szörnyek népesítik be.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Aranymetszés, matematika

Az aranymetszés

A matematika világa

Vajon kifejezhető-e a szépség matematikai kifejezésekkel? Nemcsak a Mona Lisa mosolyában találhatjuk meg, hanem a rózsák szirmai közt, egyes állatok külalakjában, és a galaxisok spirális karjaiban is.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Érszűkület kezelése

Miért fontos az érszűkület kezelése?

Túl a varázshegyen

Az érszűkület egy rendkívül gyakori kórkép, ami nemtől és életkortól függetlenül alakul ki. Ha a probléma kezelésére nem kerül sor, akkor idővel az adott testrészen erős, állandósuló fájdalom alakulhat ki.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek

Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek

Könyvajánló

Gátmetszés, epidurális érzéstelenítés, oxitocin infúzió, „hasba könyöklés”, vákuum, császármetszés. Ha megkérdeznénk egy véletlenszerűen kiválasztott anyát, hogy mesélje el a szülése történetét, szinte biztos, hogy a fentiek közül legalább az egyik elhangozna.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Prémium szolgáltatások

SEO prémium szolgáltatások

Online világ

Ha a keresőoptimalizálás kerül napirendre, akkor szinte végtelen lehetőség áll a vállalkozók rendelkezésére, aminek óriási előnye, hogy mindenki az egyéni igényei, elvárásai szerint tudja kiválasztani a számára legkedvezőbb megoldásokat.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Linképítés

Hatékony off-page keresőoptimalizálás

Online világ

A keresőoptimalizálás (SEO) egy meglehetősen szerteágazó szakma, amit több területre lehet felosztani. Az on-page SEO nem más, mint az adott weboldal tartalmának optimalizálása a Google által megadott irányelvek szerint.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Fogorvos Győr

A szépség nem csak belülről fakad

Túl a varázshegyen

Talán nincs is még egy olyan fogalom, amire olyan sok definíció létezik, mint a szépségre. "A szépség belülről fakad." – tartja a mondás, ám sokan megkérdőjelezik ezt az állítást.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Szolgáltatások

Levegőből élelmiszert?

Túl a varázshegyen

Igen, ezek a finnek kitaláltak valamit, ami nagyon sok problémát enyhítene, amivel jelenleg az emberiség küzd. A megoldás hasznos a globális felmelegedésnek, de az űrállomásokon dolgozók számára is kitűnő élelmezési alternatíva lehet.

Tovább olvasom

Kulcsszó: A szótlan tárgyak lassú szemlélése

Patrick Rothfuss: A szótlan tárgyak lassú szemlélése

Könyvajánló

Egy kis adalék a Királygyilkos krónikái trilógiához. A sorozat talán legkülönösebb szereplőjéről, Auriról szól ez a rövidke, alig 160 oldalas történet. A furcsa, enyhén szólva is bogaras lány az Egyetem alatti sötét járatok és elfeledett szobák, az Odalent lakója.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Sikeres vállalkozás

Almából edények? Igen!

Túl a varázshegyen

Ma már egyre népszerűbb, hogy olyan edényeket gyártanak, amelyek nem műanyagból, hanem más ehető alapanyagokból készülnek. Gyakoriak a búzakorpából készült tányérok és evőeszközök, de az orosz tudósok most almából készítettek hasonló edényeket.

Tovább olvasom

Kulcsszó: UX elemzés

Miért hasznos egy webáruház UX elemzése?

Online világ

Sokan nem is sejtik, hogy mennyi pénzt veszítenek azzal, hogy a webáruházuk nem nyújtja a legjobb teljesítményt. Viszont egy alapos UX Audit segíthet ezen a problémán, hiszen nagyon jó kiindulópont lehet egy későbbi grafikai újratervezéshez.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Linkmarketing

A linkmarketingről röviden és érthetően

Online világ

A linkek nagyon sokfélék lehetnek, és sokan nem tudják, hogy melyik mire való és melyik mennyit ér. Pedig nagyon fontos, hogy tisztában legyük vele, hiszen az online marketing ma már minden vállalkozás számára elengedhetetlen.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Keresőoptimalizálás Győr

Keresőoptimalizálás rövid határidővel?

Online világ

Sok helyen lehet olvasni, hogy a keresőoptimalizálás évekig tartó folyamat, ami így is van, de létezik egy rövidebb út. A lényege az, hogy nem országosan kell felvenni a versenyt, hanem lokálisan a helyi vállalkozásokkal.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Webáruház készítés

Webáruház készítés jogi megfelelőséggel

Online világ

Ma már nem olyan egyszerű egy webáruház üzemeltetése, mint korábban. 2018. május 25. óta hazánkban is érvényes GDPR, amely elég szigorú szabályozásokat és teendőket szab a webáruházakra és azok tulajdonosaira.

Tovább olvasom

Kulcsszó: C programozás

C programozás oktatás középiskolásoknak

Szabadidő

Nagyon sok olyan iskola van, ahol be van vezetve a programozás oktatás. Létezik gimnázium, szakközépiskola, de már az általános iskolákban sem ritka. Ez nagyon jó, hiszen ma már szinte mindent a számítógépek intéznek, és nagy szükség van a programozókra.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Dishonored A képmások ura

Adam Christopher: Dishonored A képmások ura

Könyvajánló

A könyv története a játék első és második része között játszódik. 1851-ben járunk, a helyszín Dunwall városa. Emily Kaldwin császárnő kettős életet él: az uralkodói teendői mellett apja, Corvo képzi a lopakodás, harc és orgyilkosság művészetére.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Weboldal készítés

A weboldal készítés fontossága

Online világ

Ma már elengedhetetlen, hogy egy cég vagy egy vállalkozás ne rendelkezzen valamilyen weboldallal. Az emberek elvárják, hogy ha érdeklődnek egy cég iránt, akkor annak legyen egy weboldala, ahol meg tudják tekinteni a szolgáltatásaikat és a kapcsolati adataikat.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Laptop szerviz Tatabánya

Gyors laptop és PC szerviz Tatabányán

Túl a varázshegyen

Gyakran találkozni olyan szervizekkel, amelyek hetekig ülnek a gépeken, és a tulajdonosok nem tudják használni őket. Ma már nem elfogadható a hosszú várakozási idő, hiszen minden fontos dolgot online kell elintézni.

Tovább olvasom

Kulcsszó: A víz alatti város

John Shirley: Bioshock: Rapture – A víz alatti város

Könyvajánló

A könyv a II. világháború után játszódik, de időben a játék előtt, az előzményeket hivatott elmesélni. A BioShock világát furcsa és gyönyörű képei, valamint cselekményszála teszi milliók által imádott mesterművé.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Kaland, játék, kockázat lapozgatós könyvek

Kaland, játék, kockázat – lapozgatós könyvek

Könyvajánló

Idén 37 éve, hogy megjelent a legendás írópáros, Steve Jackson és Ian Livingstone első lapozgatós játékkönyve, az 1982-es Tűzhegy varázslója. Nagyon sok mai felnőtt gyerekkorának meghatározó élménye volt egy ilyen könyv végigolvasása, vagy mondhatni végigjátszása.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Megbízható hírek

Gyógyítanák a Parkinson-kórt és az epilepsziát?

Túl a varázshegyen

A legújabb technológiai vívmánya Elon Musknak, hogy az emberek agyából jeleket olvas ki a nemrég elkészített szenzora. A tervek szerint már 2020-ban be lehetne ültetni beteg emberekbe, hogy segítse a gyógyulásukat.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Hírportál

Miért érdemes hírportált olvasni?

Online világ

Az internetes weboldalak lelkes böngészése közben nagy esély van arra, hogy beleszaladunk egy nagy népszerűségnek örvendő online hírmagazinba, ahol egy egész információtenger tárul a szemünk elé.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Mórickás viccek

Móricka, hazánk legismertebb vicc szereplője

Szabadidő

Ki ne szeretné a vicceket? Aki azt mondja, hogy ő nem, az vagy hazudik, vagy még nem hallott jó viccet. A Mórickás viccek főszereplőjéről keveset tudunk, hiszen csupán a viccekben elhintett információ morzsák állnak rendelkezésre.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Látogatottság elemzése

Hogyan mérhető egy weboldal forgalma?

Online világ

Nagyon sok weboldal üzemeltetője nem tudja, hogy hányan érkeznek az oldalára napi szinten, fogalma sincs, hogy melyek a leglátogatottabb oldalai, sőt azt sem tudja, hogy mennyi időt töltenek ott a látogatók.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Komolyabb üzletek

A sikeres üzlet alapja a megbízható partner

Túl a varázshegyen

A vállalkozások életében szinte mindennaposnak számít, hogy a vezetők üzletet kötnek annak érdekében, hogy gazdasági előnyökre tegyenek szert. Bármilyen üzletről is van szó, nagyon fontos, hogy a másik fél teljes mértékben megbízható legyen.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Online marketing

Socal media, mint marketing eszköz

Online világ

A Social media hatalmas népszerűségre tett szert az elmúlt években, ami azt eredményezte, hogy a közösségi weboldalak használata az egyik legfontosabb marketing eszközzé vált a vállalkozások számára.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Java tanfolyam

Őszintén az ingyenes Java tanfolyamról

Online világ

A Java napjainkban meglehetősen népszerű programnyelvnek számít. Ez leginkább azzal magyarázható, hogy a Java fejlesztők sokkal jobban keresnek, mint más pozícióban dolgozók.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Szövegírás

Weboldal szöveg, ami eredményeket hoz

Online világ

Azok a vállalkozók, akik már régóta jelen vannak az interneten, jól tudják, hogy weboldal és weboldal között óriási különbségek vannak. Sokan azt gondolják, hogy a honlap készítés kimerül az online platform megtervezésében, létrehozásában.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Karrierépítés

A sikeres emberek titka, az 5 órás szabály

Túl a varázshegyen

Titkon mindenki vágyik arra, hogy sikeres legyen a munkájában, még akkor is, ha ez mindenkinek mást jelent. Sokan azt gondolják, hogy a siker csupán szerencse kérdése, míg mások hosszú éveken keresztül hajthatatlanul keresik, kutatják azt a titkot, ami más embereket hozzásegített az eredményekben gazdag karrierhez.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Bleach anime

A Bleach anime sorozat helyszínei

Szabadidő

Akik magabiztosan mozognak a japán manga sorozatok világában, és folyamatosan lépést tartanak az aktuális hírekkel, újdonságokkal, nekik valószínűleg nem cseng teljesen ismeretlenül Kubo Tite alkotása, a Bleach.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Játéktesztek

Videójáték: hobbi vagy függőség?

Szabadidő

A játszás az ember alapvető szüksége életkortól függetlenül. A kikapcsolódás, szórakozás, illetve a nyerés utáni vágy arra ösztönzi a tinédzsereket, fiatal felnőtteket, hogy leüljenek társasozni, kártyázni vagy épp videójátékozni.

Tovább olvasom