Online világ | 2019-07-05

A weboldal készítés fontossága

Ma már elengedhetetlen, hogy egy cég vagy egy vállalkozás ne rendelkezzen valamilyen weboldallal. Az emberek elvárják, hogy ha érdeklődnek egy cég iránt, akkor annak legyen egy weboldala, ahol meg tudják tekinteni a szolgáltatásaikat és a kapcsolati adataikat. Magyarországon azért elég magas a weboldallal rendelkező cégek száma, de nem elég csak léteznie, meg kell felelnie a mai elvárásoknak és a felhasználói igényeknek.

Weboldal újratervezés, karbantartás

Amelyik cég rendelkezik weboldallal, nem dőlhet hátra, hiszen fontos, hogy folyamatosan frissülő információkkal lássa el azt. Ha van hozzá adminisztrációs felület, akkor azon keresztül, ha nincs, akkor pedig egy szakember segítségét kell igénybe venni a karbantartáshoz. Sajnos nagyon sok esetben elavultak a céges weboldalak, nem felelnek meg a mai követelményeknek:

  • Reszponzív megjelenés (mobilon és táblagépeken)
  • Gyors betöltődés (Google Page Speed 90% feletti érték)
  • Biztonságos adatkapcsolat (https protokoll)
  • Jogszabályi megfelelőség (GDPR)

Ha ezek közül akár csak egy hiányosság is tapasztalható egy weboldal esetén, akkor azt mindenképpen orvosolni kell. Az emberek többsége 5-10 másodperc alatt eldönti, hogy egy adott cég vagy vállalkozás mennyire szimpatikus neki a látottak alapján. Éppen ezért a weboldal készítés és az újratervezés kb. két-három évente aktuális feladat. A kimutatások szerint ennyi idő kell ahhoz, hogy a grafikai trendek és a felhasználói elvárások annyira megváltozzanak, hogy azokat már újra kell gondolni, és szükség szerint javítani.

Fontos, hogy a választás olyan csapatra essen, akik napi szinten benne vannak a rutinban, és rendelkeznek kellő tapasztalattal egy modern és időtálló weboldal elkészítéséhez. Az országban kevés olyan cég van, aki képes erre, de azért szerencsére található. Az egyik kiemelkedő a ReelWeb Kft, akik tatabányai központtal rendelkeznek, és nem ismernek lehetetlent, ha weboldalról van szó.