Könyvajánló

Kulcsszó: Tullio Avoledo, Az ég gyökerei

Tullio Avoledo: Az ég gyökerei

Könyvajánló

A helyszín Olaszország, ahol egy veszélyekkel és izgalmakkal teli, a fontosságát illetően megkérdőjelezhető vatikáni küldetést kísérhetünk végig egy pap szemszögéből, aki vérprofi katonákkal (Svájci Gárda) vág neki egy közel 500 kilométeres túrának. A történet a felszínen vezeti végig az olvasót, mellékküldetésekkel és kitérőkkel, bemutatva, hogyan élték túl a felszínen rekedt emberek a katasztrófát, és milyen áldozatokra kényszerültek a túlélés miatt.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Jezsi Tumanovszkij: S.T.A.L.K.E.R. - Agyar bemutató

Jezsi Tumanovszkij: S.T.A.L.K.E.R. – Agyar

Könyvajánló

Arkagyij Sztrugackij és Borisz Sztrugackij közös könyve, a STALKER Piknik az árokparton sok más írót, játékfejlesztőt, sőt rendezőt is megérintett az évek során. A játék piacra dobása előtt ötletszerzés céljából novellapályázatot hirdettek, amire Jezsi Tumanovszkij is felfigyelt és az alapmű, valamint a S.T.A.L.K.E.R. videojátékról kiszivárogtatott információk alapján megírta az Agyar című regényét.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Simun Vrocsek, A pétervári háború, METRÓ UNIVERZUM 2033

Simun Vrocsek - A pétervári háború

Könyvajánló

Sokak szerint a sorozatban Simun Vrocsek regénye - A pétervári háború - az egyik legnagyobb siker: a népszerű sci-fi-szerző a legapróbb részleteivel együtt, áradó fantáziával festi elénk a pétervári metró bűzlő, nyüzsgő, kegyetlen világát.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Irene M. Pepperberg, Alex meg én

Irene M. Pepperberg: Alex meg én

Könyvajánló

Sohasem könnyű a berögződésekkel szembemenni, a radikális gondolatokat mindig is kétkedve fogadta a tudóstársadalom. Gondoljunk csak arra, hogy Kolumbuszt kinevették amiatt, hogy nyugati irányba hajózva akart keletre eljutni, és száz évvel később tudósok tucatjait küldte máglyára az inkvizíció azért, mert azt állították, hogy nem a Föld a világ középpontja.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Andrej Gyjakov,Túl a láthatáron, METRÓ UNIVERZUM 2033

Andrej Gyjakov: Túl a láthatáron

Könyvajánló

Dárda és Gleb újabb története baljósan kezdődik: megint háborús helyzet alakul ki, a Vegán Birodalom totális expanzióba kezd, az egész pétervári metrót a hatalmába akarja keríteni. Közben felcsillan a remény is: állítólag valahol egy titkos tudományos program keretében meg akarják tisztítani a földet a radioaktív sugárzástól.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Andrej Gyjakov, Vissza a sötétségbe, METRÓ UNIVERZUM 2033

Andrej Gyjakov: Vissza a sötétségbe

Könyvajánló

A Mosnij-szigeten, ahol az emberek már létrehozták a civilizáció egy kis oázisát, atomrobbanás történik. A túlélő tengerészek a pétervári metróból érkezett menekülteket vádolják a diverzióval. Azt követelik, hogy a metrólakók találják meg és adják ki a felelősöket, különben mindannyiukat elpusztítják.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Andrej Gyjakov: A fény felé, METRÓ UNIVERZUM 2033

Andrej Gyjakov: A fény felé

Könyvajánló

Egy hatalmas szárnyas hüllő repül Pétervár felett, keresi a kétlábúakat, akik időnként kibújnak valami lyukból a felszínre, és nagyon szereti a húsukat. Meglátja őket, s már készül lecsapni, amikor egy golyó szétloccsantja a koponyáját. A rettenthetetlen sztalker, Dárda, aki ezúttal is hiba nélkül végezte el a munkát, már tovább is állna, de egyszer csak minden eddiginél veszélyesebb feladattal akarják megbízni.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Dmitry Glukhovsky: A trilógia

Dmitry Glukhovsky: A trilógia

Könyvajánló

A Metró három része a világ számos országában bestseller lett, és népszerű számítógépes játékok is készültek belőle. Most először jelenik meg a trilógia – melyet a szerző 2019-ben kiegészített egy új fejezettel – egy kötetben.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Metró 2034

Dmitry Glukhovsky: Metró 2034

Könyvajánló

Több mint húsz évvel az utolsó háború után az egész világ romokban hever, tehát a regény hasonlóan indít, mint a Metró 2033 esetén. Moszkvában a túlélők a metróban, a föld legnagyobb atombombabiztos óvóhelyén húzzák meg magukat. Az emberiség majdnem teljesen elpusztult.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Metró 2033, Dmitry Glukhovsky

Dmitry Glukhovsky: Metró 2033

Könyvajánló

Húsz évvel a nukleáris háború után az egész világ romokban hever. Az emberiség majdnem teljesen elpusztult, mindössze néhány ezer ember küzd az életben maradásért. Moszkva szellemvárossá változott, megmérgezte a radioaktív sugárzás, és szörnyek népesítik be.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek

Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek

Könyvajánló

Gátmetszés, epidurális érzéstelenítés, oxitocin infúzió, „hasba könyöklés”, vákuum, császármetszés. Ha megkérdeznénk egy véletlenszerűen kiválasztott anyát, hogy mesélje el a szülése történetét, szinte biztos, hogy a fentiek közül legalább az egyik elhangozna.

Tovább olvasom

Kulcsszó: A szótlan tárgyak lassú szemlélése

Patrick Rothfuss: A szótlan tárgyak lassú szemlélése

Könyvajánló

Egy kis adalék a Királygyilkos krónikái trilógiához. A sorozat talán legkülönösebb szereplőjéről, Auriról szól ez a rövidke, alig 160 oldalas történet. A furcsa, enyhén szólva is bogaras lány az Egyetem alatti sötét járatok és elfeledett szobák, az Odalent lakója.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Dishonored A képmások ura

Adam Christopher: Dishonored A képmások ura

Könyvajánló

A könyv története a játék első és második része között játszódik. 1851-ben járunk, a helyszín Dunwall városa. Emily Kaldwin császárnő kettős életet él: az uralkodói teendői mellett apja, Corvo képzi a lopakodás, harc és orgyilkosság művészetére.

Tovább olvasom

Kulcsszó: A víz alatti város

John Shirley: Bioshock: Rapture – A víz alatti város

Könyvajánló

A könyv a II. világháború után játszódik, de időben a játék előtt, az előzményeket hivatott elmesélni. A BioShock világát furcsa és gyönyörű képei, valamint cselekményszála teszi milliók által imádott mesterművé.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Kaland, játék, kockázat lapozgatós könyvek

Kaland, játék, kockázat – lapozgatós könyvek

Könyvajánló

Idén 37 éve, hogy megjelent a legendás írópáros, Steve Jackson és Ian Livingstone első lapozgatós játékkönyve, az 1982-es Tűzhegy varázslója. Nagyon sok mai felnőtt gyerekkorának meghatározó élménye volt egy ilyen könyv végigolvasása, vagy mondhatni végigjátszása.

Tovább olvasom