Könyvajánló | 2020-03-23

Dmitry Glukhovsky: A trilógia

A Metró három része a világ számos országában bestseller lett, és népszerű számítógépes játékok is készültek belőle. Most először jelenik meg a trilógia – melyet a szerző 2019-ben kiegészített egy új fejezettel – egy kötetben.

Az új fejezet – Az út vége

A trilógia kötetben Az út vége című fejezet a Metró 2034 és 2035 között található, hossza kb. 40 oldal. A történet rövid, de kitekintést ad a Metró eddigi történeteiből. A fejezet egy fiatal fiúról szól, aki egy Moszkván kívüli településről megszökik, mert összeveszik az apjával, és nyakába veszi a nagy világot. Elindul a falut érintő hatalmas aszfaltozott úton, amit még az emberiség virágkorában élő munkások építettek. Útja kalandos, de találkozik egy másik utazóval, aki éppen Moszkva felé tart, szintén egy életben maradt közösségből. Szerinte ott lennie kell valaminek, lennie kell túlélőknek és valami másnak, mint amit eddig tapasztalt.

Az eddigi Metró könyvekben az életben maradt lakosság úgy tartja, hogy nincsenek túlélők, és csak ők maradtak életben. Ebben az új fejezetben ennek az ellenkezője olvasható, tehát az író új kapukat nyit ki a történetben.

További kötetek: