Szabadidő

Kulcsszó: programozás kezdőknek könyv

A legjobb könyvek programozás tanuláshoz

Szabadidő

A tapasztalatok is azt bizonyítják, hogy a programozás kezdőknek könyv nélkül túl nagy kihívást jelent. Sok szakirodalom az egyetemi könyvtárakban is elérhető, de ha valaki komolyan gondolja a tanulást, akkor nem érdemes egy-egy jó szakkönyv vagy feladatgyűjtemény árán spórolni. A tudásra költött pénz mindig megtérül.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Kárpitos

Hogyan válasszunk bútorszövetet?

Szabadidő

A kárpitos anyagok tartósságát tesztekkel mérik meg: ilyen például a dörzsteszt, amikor különböző szöveteket dörzsölnek hozzá a tesztelt anyaghoz, ezzel imitálva azt, ahogy az emberek ráülnek, felállnak a kanapéról.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Olcsó szállás Győr

Van, aki olcsóbb szállást keres

Szabadidő

Győrbe diákként, vendégmunkásként és turistaként is sokan érkeznek, hiszen ez a város ipari és oktatási központ is, és rengeteg turisztikai látnivalót kínál. Egy olcsó szállás Győr ipari parkhoz közel eső részén az Etalon Hotel, amely már több mint húsz éve működik.

Tovább olvasom

Kulcsszó: C programozás, C++ programozás

Évtizedek óta népszerű a C++

Szabadidő

A számítástechnika világa rohamtempóban változik, ami tegnap még korszerű volt, mára már elavulttá vált, holnap pedig egyenesen múzeumba kerül. Eközben vannak olyan “őskövületek”, amelyek negyven-ötven éve folyamatosan a számítógép-programozói szakma alapeszközei közé tartoznak, nélkülük megállna minden.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Fejlesztő játékok

Hogyan fejleszthető a gyermekek kézügyessége?

Szabadidő

A kisgyerekek finommotorikus kézmozgásainak fejlesztése az iskolába kerülés előtti években több okból is fontos, de az írástanuláshoz mindenképp szükséges. Annak, hogy hogyan tanul meg egy gyermek írni, és milyen lesz a kézírása, biológiai háttere is van, például a kis kéz csontjainak, inainak fejlettsége, a kezet mozgató idegpályák állapota, az érzékelési képességek szintje.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Kézműves termékek eladása

Divat vagy profibb minőség van a kézműves termékek mögött?

Szabadidő

Nagyon sok termékre írják manapság, hogy kézműves termék, legyen szó ruhákról, élelmiszerről vagy bármilyen használati tárgyról. A legfrissebb felmérések szerint az emberek hajlandóak akár 30%-kal többet fizetni egy kézműves termékért, mivel hisznek a minőségében.

Tovább olvasom

Kulcsszó: C programozás

C programozás oktatás középiskolásoknak

Szabadidő

Nagyon sok olyan iskola van, ahol be van vezetve a programozás oktatás. Létezik gimnázium, szakközépiskola, de már az általános iskolákban sem ritka. Ez nagyon jó, hiszen ma már szinte mindent a számítógépek intéznek, és nagy szükség van a programozókra.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Mórickás viccek

Móricka, hazánk legismertebb vicc szereplője

Szabadidő

Ki ne szeretné a vicceket? Aki azt mondja, hogy ő nem, az vagy hazudik, vagy még nem hallott jó viccet. A Mórickás viccek főszereplőjéről keveset tudunk, hiszen csupán a viccekben elhintett információ morzsák állnak rendelkezésre.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Bleach anime

A Bleach anime sorozat helyszínei

Szabadidő

Akik magabiztosan mozognak a japán manga sorozatok világában, és folyamatosan lépést tartanak az aktuális hírekkel, újdonságokkal, nekik valószínűleg nem cseng teljesen ismeretlenül Kubo Tite alkotása, a Bleach.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Játéktesztek

Videójáték: hobbi vagy függőség?

Szabadidő

A játszás az ember alapvető szüksége életkortól függetlenül. A kikapcsolódás, szórakozás, illetve a nyerés utáni vágy arra ösztönzi a tinédzsereket, fiatal felnőtteket, hogy leüljenek társasozni, kártyázni vagy épp videójátékozni.

Tovább olvasom