Szabadidő | 2019-07-09

C programozás oktatás középiskolásoknak

Nagyon sok olyan iskola van, ahol be van vezetve a programozás oktatás. Létezik gimnázium, szakközépiskola, de már az általános iskolákban sem ritka. Ez nagyon jó, hiszen ma már szinte mindent a számítógépek intéznek, és nagy szükség van a programozókra. A baj csak az, hogy hiába van ilyen oktatás a középiskolákban, a tanárok nagy része nem ért hozzá.

Egyéni programozás oktatás online és személyesen Tatabányán

Nemrégiben a c-programozas.hu üzemeltetőjével beszéltünk, és elmondása szerint nagyon sok olyan szülő keresi meg, akinek a gyermeke szakirányú középiskolában tanul, és nincsenek megelégedve az ott nyújtott képzéssel és a tanárok felkészültségével. A gyerekeknek egy félévben több nyelvet is bemutatnak, de az csak arra elég, hogy éppen belekóstoljanak, és mennek is tovább a következőre. Ezzel a módszerrel nem fognak megtanulni programozni, sőt elmegy a kedvük tőle. A szülők sok esetben el vannak keseredve, és valami halvány reményt keresnek gyerekeiknek az interneten.

A C programozás gyakori az egyetemeken és a középiskolákban is, de sajnos sok tanár még mindig leragadt a Pascal nyelvnél. A gyerekek nehezen értik meg, és pár hét nem elegendő arra, hogy átvegyék a fontosabb algoritmusokat és igazán megtanuljanak programozni. Azok a szülők, akik a gyerekeiket a c-programozas.hu képzéseire íratják be, teljesen más hozzáállást tapasztalnak. A gyerekek megismerkednek a programozás alapjaival, és lépésről lépésre haladnak az elemi feladatoktól kezdve a komolyabb memóriakezelési műveletekig. A képzések online is igénybe vehetőek, de személyes egyénre szabott oktatásra is van lehetőség Tatabányán.

Érdemes kipróbálni mindenkinek, aki azt szeretné, hogy gyermeke magabiztosan tudjon programozni. Az oktatás nagyon gyakorlatias, és minden óra házi feladattal zárul. A diákok folyamatos ellenőrzés alatt fejlődnek, és szinte garantált, hogy a megszerzett tudást kamatoztatni tudják majd a mindennapi életben.