Szabadidő | 2019-05-27

A Bleach anime sorozat helyszínei

Akik magabiztosan mozognak a japán manga sorozatok világában, és folyamatosan lépést tartanak az aktuális hírekkel, újdonságokkal, nekik valószínűleg nem cseng teljesen ismeretlenül Kubo Tite alkotása, a Bleach.

Több világ egy helyre sűrítve

A Bleach anime sorozat sikerét sokan sokféleképpen magyarázzák, de az biztos, hogy a különleges karakterek és az érdekes cselekményszálak mellett a fantáziadús helyszínek is hozzájárulnak ahhoz, hogy az egyik legnépszerűbb alkotássá vált nemcsak Japánban, hanem Észak-Amerikában is. A sorozatban egyszerre több világ is megjelenik, amiket Kubo egyedi stílusjegyekkel, karakterekkel, valamint szabályrendszerekkel ruházott fel, ezzel egyedivé, egymástól jól megkülönböztethetővé téve őket. A szereplőknek lehetőségük van arra, hogy közlekedjenek a világok között, de az átjárásnak mindenhol megvannak a maga szigorú szabályai.

Az Emberek világa, a Lelkek világa, a Hueco Mundo és a Pokol

A Bleach anime sorozat egyik legfőbb helyszíne az Emberek (más néven az Élők) világa, ami tulajdonképpen Japánt, azon belül pedig egy kitalált várost, Karakurát jeleníti meg. Ebben a világban találkozunk először Ichigoval, aki a társaival együtt harcol a gonosz lidércekkel szemben. A Lelkek világa a szellemek és a halálistenek fennhatósága alá tartozik, ahol teljesen más szabályok, törvények lépnek életbe. Az itteni főváros a Tiszta Lelkek Városa, melynek kerületei alkotják a Peremvidéket. Az Emberek világa és a Lelkek világa nem közvetlenül kapcsolódik egymáshoz, a kettő között ugyanis ott fekszik Hueco Mundo, egy kietlen, sötét hely. A negyedik, és egyben utolsó helyszín pedig maga a Pokol, azoknak a lidérceknek a lakhelye, akik életük során sok bűnt követtek el, és emiatt nem kerülhettek a Lelkek világába haláluk után.