Szabadidő | 2020-04-08

Évtizedek óta népszerű a C++

A számítástechnika világa rohamtempóban változik, ami tegnap még korszerű volt, mára már elavulttá vált, holnap pedig egyenesen múzeumba kerül. Eközben vannak olyan “őskövületek”, amelyek negyven-ötven éve folyamatosan a számítógép-programozói szakma alapeszközei közé tartoznak, nélkülük megállna minden. Ilyen a C programozási nyelv is, és továbbfejlesztései, köztük a C++, a C#, eszközök milliárdjai működnek kódjaikkal világszerte.

70 évesen is aktív fejlesztő

A C++ programozási nyelv “atyja” Bjarne Stroustrup, dán programozó, 1950-ben született, és a 70 felé közeledve is aktív, ma is az informatikai világ “celebjei” közé tartozik, konferencia-előadásait mindig nagy érdeklődés, komoly figyelem övezi. Több, alapműnek számító, sokadik kiadásban megjelent szakkönyv szerzője, amelyek a nyelv elsajátításához kellenek, és számtalan nyelvre lefordították őket, természetesen magyarul is kaphatóak. A C++ programozás alapjai a nyolcvanas évek elejére készültek el, és mire évekkel később a nyelvet szabványosították, már rengeteg C++ kód született meg világszerte. Napjainkban gyakorlatilag minden elterjedt operációs rendszerhez van C++ fordítóprogram.

Keresettek a munakerőpiacon a C++ programozók

Aki úgy dönt, hogy a számítógépprogramozói szakmát választja, annak érdemes az évek során több programnyelvet is megtanulnia. Aki megszerezte a programozási alaptudást, annak ez már nem is nehéz, egy-egy újabb nyelv megismerése, begyakorlása annál könnyebb, minél többet tud már valaki. A munkaerőpiacon jelentős a kereslet a professzionális C++ szaktudás iránt, meglehetősen jó alkupozícióval indítható egy-egy állásinterjú, és többféle, érdekes feladatból válogathat, aki ilyen tudással rendelkezik.

Ajánlott weboldal: c-programozas.hu