Túl a varázshegyen | 2019-09-11

A szépség nem csak belülről fakad

Talán nincs is még egy olyan fogalom, amire olyan sok definíció létezik, mint a szépségre. „A szépség belülről fakad.” – tartja a mondás, ám sokan megkérdőjelezik ezt az állítást. Ez nem is meglepő azt tekintve, hogy többek között a szép, hibátlan fogsor is nagymértékben közrejátszik abban, hogy valakit dekoratívnak látunk-e vagy sem.

A fogak akkor szépek, ha egészségesek...

A felmérések is alátámasztják, hogy ha valakinek szép a mosolya, akkor a környezete sokkal vonzóbbnak látja az illető arcát, ami még abban az esetben is igaz, ha alapvetően nem a nagy többség által dekoratívnak vélt arcvonásokkal rendelkezik. A csinos külsőhöz vezető út egyik állomása tehát nem más, mint a megfelelő szájhigiénia rendszeressé tétele, anélkül ugyanis nem lehet megőrizni a fogak egészségügyi állapotát. Sok esetben szükség adódik a különböző fogászati kezelések igénybevételére, például a fogtömés, a foghúzás vagy a fogpótlás elvégzésére, mely esetben nagy segítséget tud nyújtani egy megfelelő szaktudással rendelkező fogorvos Győr városában.

...és ragyogó fehérek

A szép fogsorhoz persze a ragyogó fehér színárnyalat is hozzátartozik, hiszen a fogzománcon megjelenő elszíneződések nagymértékben el tudják csúfítani a fogakat. Ezek a kisebb-nagyobb foltok jellemzően a dohányzás és az egészségtelen táplálkozás hatására alakulnak ki, de természetesen, mint ahogy általában minden fogászati probléma, ez is lehet öröklött. Bármi is álljon a fogelszíneződés hátterében, szerencsére manapság már igénybe lehet venni azokat a fogászati kezeléseket, melyekkel hatékony eredményeket lehet elérni. A Dentys fogászaton rendelő fogorvos Győrben professzionális körülmények között végzi el a fogfehérítést, ami garantáltan a páciensek megelégedésére szolgál.