Túl a varázshegyen | 2019-06-03

A sikeres emberek titka, az 5 órás szabály

Titkon mindenki vágyik arra, hogy sikeres legyen a munkájában, még akkor is, ha ez mindenkinek mást jelent. Sokan azt gondolják, hogy a siker csupán szerencse kérdése, míg mások hosszú éveken keresztül hajthatatlanul keresik, kutatják azt a titkot, ami más embereket hozzásegített az eredményekben gazdag karrierhez. Az igazság azonban az, hogy nincs semmiféle titok.

Példaképek, akik mások, mint a többiek

A sikeres karrierépítés általában egy alapvető emberi vágy, hiszen az, aki nem tud kiteljesedni a munkájában, az valószínűleg az élet más területén sem lesz maradéktalanul boldog. A világszinten is elismert emberek nevét hosszasan lehetne sorolni. Ott van például Bill Gates, Mark Zuckerberg, Warren Buffett, Steve Jobs vagy Elon Musk, akik már többször is bebizonyították, a siker nem egy elérhetetlen álom, ezzel példát mutatva az átlagembereknek. De vajon mi a titkuk? Mi az, amit ők másképp csináltak, csinálnak, mint a többiek? Ezekre a kérdésekre az 5 órás szabály ad választ.

Csak 5 óra kell a sikeres karrierhez

A felmérések szerint a példaképnek tartott emberek abban különböznek másoktól, hogy minden nap tesznek valamit annak érdekében, hogy sikeres karrier utat tudjanak bejárni. Naponta átlagosan 1, hetente pedig nagyjából 5 órát fordítanak arra, hogy olvassanak, elmélkedjenek, ötleteiket pedig folyamatosan teszteljék, módosítsák, vagy épp fejlesszék.

Elköteleződés nélkül nem megy

Az 5 órás szabály egyben arra is rávilágít, hogy az emberek az esetek döntő többségében csak olyan szakterületen tudnak sikeres karriert építeni, ami mellett el tudnak köteleződni, akár egy egész életen át, hiszen senki sem tud éveken keresztül napi szinten foglalkozni valamivel, ami nem áll annyira közel a szívéhez. Ha tehát valakinek nagyratörő vágyai vannak, akkor érdemes először azzal tisztába kerülni, hogy mi az az egy dolog, amibe hosszú éveken keresztül bele tudná fektetni az energiát.