Bejegyzések

Kulcsszó: Jezsi Tumanovszkij: S.T.A.L.K.E.R. - Agyar bemutató

Jezsi Tumanovszkij: S.T.A.L.K.E.R. – Agyar

2021-09-24 | Könyvajánló

Arkagyij Sztrugackij és Borisz Sztrugackij közös könyve, a STALKER Piknik az árokparton sok más írót, játékfejlesztőt, sőt rendezőt is megérintett az évek során. A játék piacra dobása előtt ötletszerzés céljából novellapályázatot hirdettek, amire Jezsi Tumanovszkij is felfigyelt és az alapmű, valamint a S.T.A.L.K.E.R. videojátékról kiszivárogtatott információk alapján megírta az Agyar című regényét.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Simun Vrocsek, A pétervári háború, METRÓ UNIVERZUM 2033

Simun Vrocsek - A pétervári háború

2021-08-26 | Könyvajánló

Sokak szerint a sorozatban Simun Vrocsek regénye - A pétervári háború - az egyik legnagyobb siker: a népszerű sci-fi-szerző a legapróbb részleteivel együtt, áradó fantáziával festi elénk a pétervári metró bűzlő, nyüzsgő, kegyetlen világát.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Irene M. Pepperberg, Alex meg én

Irene M. Pepperberg: Alex meg én

2021-01-25 | Könyvajánló

Sohasem könnyű a berögződésekkel szembemenni, a radikális gondolatokat mindig is kétkedve fogadta a tudóstársadalom. Gondoljunk csak arra, hogy Kolumbuszt kinevették amiatt, hogy nyugati irányba hajózva akart keletre eljutni, és száz évvel később tudósok tucatjait küldte máglyára az inkvizíció azért, mert azt állították, hogy nem a Föld a világ középpontja.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Andrej Gyjakov,Túl a láthatáron, METRÓ UNIVERZUM 2033

Andrej Gyjakov: Túl a láthatáron

2021-01-24 | Könyvajánló

Dárda és Gleb újabb története baljósan kezdődik: megint háborús helyzet alakul ki, a Vegán Birodalom totális expanzióba kezd, az egész pétervári metrót a hatalmába akarja keríteni. Közben felcsillan a remény is: állítólag valahol egy titkos tudományos program keretében meg akarják tisztítani a földet a radioaktív sugárzástól.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Andrej Gyjakov, Vissza a sötétségbe, METRÓ UNIVERZUM 2033

Andrej Gyjakov: Vissza a sötétségbe

2021-01-22 | Könyvajánló

A Mosnij-szigeten, ahol az emberek már létrehozták a civilizáció egy kis oázisát, atomrobbanás történik. A túlélő tengerészek a pétervári metróból érkezett menekülteket vádolják a diverzióval. Azt követelik, hogy a metrólakók találják meg és adják ki a felelősöket, különben mindannyiukat elpusztítják.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Andrej Gyjakov: A fény felé, METRÓ UNIVERZUM 2033

Andrej Gyjakov: A fény felé

2021-01-14 | Könyvajánló

Egy hatalmas szárnyas hüllő repül Pétervár felett, keresi a kétlábúakat, akik időnként kibújnak valami lyukból a felszínre, és nagyon szereti a húsukat. Meglátja őket, s már készül lecsapni, amikor egy golyó szétloccsantja a koponyáját. A rettenthetetlen sztalker, Dárda, aki ezúttal is hiba nélkül végezte el a munkát, már tovább is állna, de egyszer csak minden eddiginél veszélyesebb feladattal akarják megbízni.

Tovább olvasom