Bejegyzések

Kulcsszó: Kárpitos

Hogyan válasszunk bútorszövetet?

2020-07-03 | Szabadidő

A kárpitos anyagok tartósságát tesztekkel mérik meg: ilyen például a dörzsteszt, amikor különböző szöveteket dörzsölnek hozzá a tesztelt anyaghoz, ezzel imitálva azt, ahogy az emberek ráülnek, felállnak a kanapéról.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Thomas Sabo charm,

Viseld a csuklódon életed legszebb pillanatait

2020-06-23 | Túl a varázshegyen

Élvezni az élet apró örömeit – hányan mondjuk ezt, aztán ahogy telnek a napok, már el is felejtettük, mi okozott boldogságot. Mi lenne, ha gyönyörű ékszerek formájában emlékeztetnéd magad, miért vagy hálás az életben?

Tovább olvasom

Kulcsszó: Olcsó szállás Győr

Van, aki olcsóbb szállást keres

2020-06-08 | Szabadidő

Győrbe diákként, vendégmunkásként és turistaként is sokan érkeznek, hiszen ez a város ipari és oktatási központ is, és rengeteg turisztikai látnivalót kínál. Egy olcsó szállás Győr ipari parkhoz közel eső részén az Etalon Hotel, amely már több mint húsz éve működik.

Tovább olvasom

Kulcsszó: C programozás, C++ programozás

Évtizedek óta népszerű a C++

2020-04-08 | Szabadidő

A számítástechnika világa rohamtempóban változik, ami tegnap még korszerű volt, mára már elavulttá vált, holnap pedig egyenesen múzeumba kerül. Eközben vannak olyan “őskövületek”, amelyek negyven-ötven éve folyamatosan a számítógép-programozói szakma alapeszközei közé tartoznak, nélkülük megállna minden.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Fejlesztő játékok

Hogyan fejleszthető a gyermekek kézügyessége?

2020-04-07 | Szabadidő

A kisgyerekek finommotorikus kézmozgásainak fejlesztése az iskolába kerülés előtti években több okból is fontos, de az írástanuláshoz mindenképp szükséges. Annak, hogy hogyan tanul meg egy gyermek írni, és milyen lesz a kézírása, biológiai háttere is van, például a kis kéz csontjainak, inainak fejlettsége, a kezet mozgató idegpályák állapota, az érzékelési képességek szintje.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Dmitry Glukhovsky: A trilógia

Dmitry Glukhovsky: A trilógia

2020-03-23 | Könyvajánló

A Metró három része a világ számos országában bestseller lett, és népszerű számítógépes játékok is készültek belőle. Most először jelenik meg a trilógia – melyet a szerző 2019-ben kiegészített egy új fejezettel – egy kötetben.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Ajándék

Divatban az élményajándékok

2020-03-06 | Online világ

Az élményajándékok divatját éljük, és pszichológusok meg is állapították, hogy ezek jobban erősítik a személyek közötti kötődéseket, mint egy tárgyi ajándék. Egy edzőtermi bérlet, egy mozijegyutalvány, egy wellness-hétvége, egy búvártanfolyamra való befizetés tartósabb érzelmeket kelt, mint egy könyv, egy póló, egy desszert vagy egy porcelánváza, legyen az bármilyen értékes is.

Tovább olvasom

Kulcsszó: Metró 2034

Dmitry Glukhovsky: Metró 2034

2020-03-02 | Könyvajánló

Több mint húsz évvel az utolsó háború után az egész világ romokban hever, tehát a regény hasonlóan indít, mint a Metró 2033 esetén. Moszkvában a túlélők a metróban, a föld legnagyobb atombombabiztos óvóhelyén húzzák meg magukat. Az emberiség majdnem teljesen elpusztult.

Tovább olvasom